[...] W Starożytnych czasach człowiek przy tuszy(otyły) był osobą poważaną i jego otyłość była znakiem wysokiego stanu społecznego, dziś jednak takie odchylenie od normy jakim jest nadwaga jest raczej uważana za niedbalstwem o swoje własne zdrowie i wygląd fizyczny. Nie trzeba tłumaczyć, że ludzie mający problemy z nadwagą mają [...]
[...] jest brać je przez 2 tygodnie, a potem przerwać na 4 tygodnie, by zapobiec zaprzestaniu produkcji naturalnego testosteronu, a przynajmniej umożliwić mu szybki powrót do normy w ciągu 4 tygodni. Należy również uświadomić sobie, że rezultaty stosowania prohormonów nie są trwałe. Po zaprzestaniu ich brania, większość ludzi obserwuje zarówno [...]
[...] jest brać je przez 2 tygodnie, a potem przerwać na 4 tygodnie, by zapobiec zaprzestaniu produkcji naturalnego testosteronu, a przynajmniej umożliwić mu szybki powrót do normy w ciągu 4 tygodni. Należy również uświadomić sobie, że rezultaty stosowania prohormonów nie są trwałe. Po zaprzestaniu ich brania, większość ludzi obserwuje zarówno [...]
[...] ilość substancji, która pobierana codziennie wraz żywnością nie powinna być szkodliwa dla zdrowia.( Wg obecnego stanu wiedzy, co jednak ulega ciągłym zmianą). Jednak żadne normy nie przewidują spożywanie Np. 800g mięsa lub 5 jaj dziennie! Skoro już obciążamy nasze organizmy, nasze nerki i wątroby sterydami [...]
[...] jest brać je przez 2 tygodnie, a potem przerwać na 4 tygodnie, by zapobiec zaprzestaniu produkcji naturalnego testosteronu, a przynajmniej umożliwić mu szybki powrót do normy w ciągu 4 tygodni. Należy również uświadomić sobie, że rezultaty stosowania prohormonów nie są trwałe. Po zaprzestaniu ich brania, większość ludzi obserwuje zarówno [...]
[...] jest brać je przez 2 tygodnie, a potem przerwać na 4 tygodnie, by zapobiec zaprzestaniu produkcji naturalnego testosteronu, a przynajmniej umożliwić mu szybki powrót do normy w ciągu 4 tygodni. Należy również uświadomić sobie, że rezultaty stosowania prohormonów nie są trwałe. Po zaprzestaniu ich brania, większość ludzi obserwuje zarówno [...]
[...] zestawy opierają się na połączeniu dwóch prohormonów/sterydów. Nie zaleca się łączenia więcej niż trzech substancji. Jeżeli pożądasz silniejszego efektu nie przekraczaj tej normy, tylko zwiększ dawkowanie. Podane zestawy opierają się na cenie, działaniu anabolicznym i działaniach ubocznych. 1. Zestawy na masę mięśniową Zestawy te pozwalają na [...]
[...] w mięśniach oraz narządach wewnętrznych, stanowi wielkość odniesienia przy ocenie, w jakim stopniu mierzone wskaźniki fizjologiczne i sprawnościowe mieszczą się w granicach normy lub od niej odbiegają. LBM, informując pośrednio o ogólnej masie tkanki mięśniowej, jest też wskaźnikiem jej zmian w różnych okresach treningowych. W populacji osób nie [...]
[...] poszły zdecydowanie w górę. Co do diety: Zapotrzebowanie witaminowe spełnione 1,5 razy większe niż dla przeciętnego "Kowalskiego". Wartości zapotrzebowania pobrane z normy instytutu żywienia człowieka. Witamina A UI 90184,88 "Witamina C Kwas askorbinowy" mg 233,57 Witamina D [...]
siema, ciekawi mnie jaka jest bezpieczna dawka cholesterolu dla sportowców, nie chodzi mi o normy zywieniowe w których norma wynosi - 300-350 według Nowelizacja z 2012 (American Heart Association).
Proponowane normy żywieniowe zalecają zwiększenie spożycia białka osobom o dużej aktywności fizycznej. Poglądy na ten temat nie są jednoznaczne. W wielu krajach, podobnie jak w Polsce, zaleca się zwiększenie spożycia białka, lecz w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Niemczech nie przewiduje się dodatkowych ilości białka w diecie podczas [...]
[...] 6 lat, od 2 lat na saa. nigdy jakichkolwiek problemow z jedzeniem nie mialem, jem smacznie, zdrowo, do niczego sie nie zmuszam, przygotowuje to, na co mam ochote zachowujac normy zywieniowe (brak przetworzonego jedzenia, proporcja kw tl itd itd). ALE... od co najmniej pol roku, nagle, wlasciwie od jednego cheat'a, cos sie zmienilo w mojej glowie [...]
[...] trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Książka została tak napisana, aby pomóc Czytelnikowi: ·zdobyć podstawową wiedzą o [...]
[...] u kobiet w okresie po menopauzie. Spoglądajmy więc na własne wyniki badań krwi, powtarzane po 30. roku życia raz na 5 lat. Spoglądajmy na skład leku wielowitaminowego i na normy żywieniowe. Nie zapominajmy o aktywnym uprawianiu sportu. Rola wysiłku mięśniowego w utrzymaniu zdrowia jest niedoceniona. Nawet najlepiej skomponowane tabletki [...]
KOMPLETNY PRZEWODNIK ŻYWIENIOWY DZIENNE ZAPOTRZEBOWANIE KULTURYSTÓW Porady na temat sportowego żywienia Nie będzie to nic odkrywczego, jeśli powiem, że aby wyglądać jak kulturysta, trzeba nie tylko trenować jak kulturysta, ale również pić i jeść jak kulturysta. Nie znaczy to oczywiście, że każdej zbliżającej się do ust porcji jedzenia ma [...]
[...] solnego w żołądku. Są one przyczyną spadku syntezy ATP i trudności oddawaniu tlenu tkankom. HIPERFOSFATEMIA (nadmiar P) Zwykle zawartość fosforu jest wyższa niż zalecają normy żywieniowe. Powoduje to przejściowy nadmiar fosforu, przy którym następuje obniżenie wchłaniania wapnia. Chroniczna hiperfosfatemia może prowadzić do nadczynności [...]
[...] produkty małych gospodarstw rodzinnych są ekologiczne w najlepszym znaczeniu tego słowa. Zielone światło z Unii Jednak po naszym wejściu do UE przestały obowiązywać branżowe normy żywieniowe z lat 80. Z dzisiejszej perspektywy trzeba przyznać, że nie były one najgorsze. Określały skład wyrobu, jego ciężar, kolor czy smak. Nie było - jak dzisiaj - [...]
[...] sportem, w którym czasem trzeba mocno się nakombinować, aby dać sobie okazję do tego, by aktywować wzrost masy mięśniowej. Czasem utarte schematy treningowe czy żywieniowe "normy" nie wystarczają. Trzeba skorzystać ze specjalnych technik treningowych czy dietetycznych sztuczek, które to przyczyniają się do szybszego wzrostu muskulatury. Niżej [...]
Jest to jeden z najważniejszych pierwiastków, a na niedobory z nim związane cierpi około 30% ludzi na całym świecie. Choć jest dostępny w wielu produktach i nasza dieta zazwyczaj nie jest uboga w żelazo, często zdarzają się niedobory oraz anemię. Jak wygląda proces wchłaniania oraz jak zwiększyć przyswajalność tego bardzo ważnego pierwiastka? [...]